Izvor: Glas javnosti, 12.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija da promeni stav

BEOGRAD - Šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos pozvao je juče Holandiju da promeni svoj stav i da zeleno svetlo za primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

Pozivam prijatelje iz Holandije da promene svoju odluku i omoguće ubrzavanje evropskih integracija Srbije, izjavio je Moratinos na drugoj Ambasadorskoj konferenciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, preneo je Fonet.

Moratinos je izrazio nadu da će, posle podnošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kandidature za članstvo, put Srbije ka punopravnom članstvu u EU biti brži.

Učesnicima dvodnevnog skupa obratio se i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić koji je, kako je javio Tanjug, rekao da će spoljnopolitički prioriteti Srbije u 2009. godini ostati nepromenjeni - nastavak diplomatske borbe za Kosovo, ubrzavanje evropskih integracija zemlje i poboljšavanje dobrosusedskih odnosa.

Sa španskim ministrom juče je razgovarao predsednik Srbije Boris Tadić.

„Tadić je istakao angažovanje i pomoć ministra Moratinosa u naporima Srbije da što pre postane kandidat za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i ponovio da je to strateški cilj naše zemlje, naglašavajući da je Španija jedan od najznačajnijih partnera Srbije na tom putu“, navodi se u saopštenju iz Tadićevog kabineta.

Tadić se zahvalio Španiji na principijelnoj podršci u očuvanju suvereniteta i integriteta naše zemlje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.