Han: Jasan stav o medijima

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Jasan stav o medijima

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je danas da je Komisija bila veoma jasna u svom izveštaju kada je reč o slobodi medija i da se na tom pitanju mora raditi, napominjući da bi u celom regionu, a ne samo u Srbiji, voleo da vidi neutralne, nezavisne medije u kojima se čuju različiti stavovi

Činjenica da je mnogo ljudi ovde govori o raznolikosti medija, rekao je Han na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Srbije Aleksandarom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Vučićem koji je pre

odgovora rekao: "Jeste li videli kakva je sloboda kod nas u Srbiji, od izabranih pitanja, to nam je ključno".

Želim da pošaljem poruku, pošto sam sada često u regionu, rekao je Han, dodajući da ne govori samo o Srbiji, da postoji kultura razmišljanja po sistemu "crno-belo, da-ne, pobednik-gubitnik".

U demokratijama se radi o kompromisu i to nije ništa loše, već priznanje da ima različitih mišljenja i određenim temama i da se mora pronaći saglasnost i da niko ne može dobiti 100 odsto. Tako smo organizovani, rekao je Han.

Očekujem od politike da se razvija i menja, ali to želim isto da vidim i kod medija, rekao je on i poručio da u medijima u regionu vidi da su ili za ili protiv vlasti.

Vučić je, u šali, zamolio Hana da prestane da priča da ga mediji zbog tog stava ne bi napadali kao što napadaju njega.

Voleo bih, nastavio je Han, da vidim neutralne, nezavisne medije, u kojima se čuju različita mišljenje o određenim temama i to se odnosi na sve.

Ovo je proces i na njemu moramo raditi. To je proces, mi ne žurimo, ali ne treba ni da gubimo vreme, rekao je Han.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.