HRVATSKA BRUKA ZBOG SKRIVANJA ĐINĐIĆEVIH UBICA

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA BRUKA ZBOG SKRIVANJA ĐINĐIĆEVIH UBICA

BEOGRAD - Da se nekim slučajem desilo da je ubijen hrvatski premijer, a da su atentatori pronađeni u vašoj zemlji, Srbiju bi demonizovali kao leglo kriminalaca!

Ovo u izjavi za Kurir tvrdi hrvatski istraživački novinar i publicista Domagoj Margetić, koji dodaje da se Hrvatska ne bi na tome zaustavila.

- Da se, recimo, nekim slučajem desilo obrnuto, odnosno da je ubijen hrvatski premijer, a atentatori otkriveni u Srbiji, možete misliti kako bi se ponašali mediji i javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Hrvatskoj. Srbija bi se demonizovala kao leglo mafije! Hrvatska bi se čak žalila, verovatno i međunarodnim institucijama, pozivala bi na odgovornost, ali i na kaznu! Ali, pošto je ovde reč o nama, mi ćutimo - ističe Margetić.

On dodaje da hrvatska javnost uporno ćuti o činjenici da su se dva “ogrezla kriminalca” krila u Hrvatskoj.

- Niko u Hrvatskoj ne želi da talasa, iako je sada očito da su se dva ogrezla kriminalca krila u našoj zemlji! Niko ne želi da postavlja škakljiva pitanja. Recimo, kako je moguće da je Kalinić, nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica, uzeo hrvatske lične isprave? Prema našem zakonu, po lična dokumenta niko ne može da pošalje svog advokata ili nekog drugog, već mora lično da dođe i traži ih. Dakle, kako je moguće da neko za kim je raspisana poternica dođe u policiju i uzme hrvatska dokumenta, a da pri tom nije uhapšen, niti je obavešten Interpol, niti MUP Srbije, koji je inicirao poternicu?! Ovo je indicija da su hrvatske vlasti znale gde se kriju ova dvojica kriminalca, ali i da su im čak pomagale u tome - tvrdi Margetić i dodaje:

- Pri tom, niko u Hrvatskoj čak ni ne pominje odgovornost ministra policije Tomislava Karamarka, koja je nesumnjivo bar politička, a najmanje što bi mogao da uradi jeste da podnese ostavku.

Slična pitanja postavlja i kolumnistkinja hrvatskog Jutarnjeg lista Jelena Lovrić, koja za Kurir nije želela detaljnije da priča o ovoj temi, ali nas je uputila na njenu kolumnu.

“Lako je zamisliti kako bi se Hrvatska osećala da se u Beogradu otkrije jazbina atentatora na nekog hrvatskog političkog lidera. O saradnji policije Hrvatske i Srbije u poslednje vreme mnogo se govori. Ali, jatakovanje Đinđićevih egzekutora, ispred nosa Karamarkovoj policiji, što sigurno nije moglo biti organizovano bez domaće pomoći, jako šteti hrvatskoj verodostojnosti”, napisala je između ostalog Lovrićeva.

Milan Dobromirović

Znalo se pre četiri meseca

Kurir je još pre četiri meseca objavio informaciju da se Miloš Simović krije u Hrvatskoj, što je tvrdio još jedan beogradski dnevni list pre dva meseca. Hrvatska policija, međutim, tada je oštro negirala te napise. Ivana Modrić, šef kabineta ministra hrvatske policije, tada je rekla kako bi policija Hrvatske sprovela hapšenje da ima ikakvu informaciju da postoji mogućnost da se Simović nalazi na teritoriji Hrvatske.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.