HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 10:41

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

HIP-Petrohemija nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje, a start neaktivnosti u fabrici "Etilen" biće pokrenute u subotu, saopšteno je danas iz te državne kompanije.

Dodaje se da će posle starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji biti pokrenuta i proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru kod Zrenjanina. "Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama, a cilj tih radova je bio priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom period", izjavio je izvršni direktor Petrohemije Miša Bulajić.

On je dodao da je domaće i strano tržište i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

"Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije", navodi se u saopštenju Petrohemije.

HIP Petrohemija proizvodnju je obustavila nekoliko dana pošto je Naftna industrija Srbije potvrdila da je zaustavljena proizvodnja u Rafineriji nafte u Pančevu odakle se Petrohemija snabdeva sirovinama za proizvodnju.

NIS je nedavno saopštio da je Rafinerija nafte obnovila proizvodnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.