Gradska vlast: Statut Vojvodine je neustavan

Izvor: Studio B, 21.Jul.2013, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska vlast: Statut Vojvodine je neustavan

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića je u saopštenju optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i saradnike da su odgovorni za donošenje "neustavnog" Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"... Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da su zaista `giganti pravne misli`", navodi se u saopštenju.

Statut Vojvodine, kojeg je 2009. godine usvojila Skupština Vojvodine, a potom potvrdila i Skupština Srbije, nije do sada proglašen neustavnim.

Inicijativu za ocenu ustavnosti pokrajinskog statuta podnela su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, a javna rasprava o ustavnosti i zakonitosti tog akta održana je 21. maja pred Ustavnim sudom Srbije.

Predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je na kraju rasprave da će odluka o ustavnosti i zakonitosti Statuta biti doneta najverovatnije u poslednjem kvartalu ove godine.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gradska vlast: Statut Vojvodine je neustavan

Izvor: Akter, 21.Jul.2013

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića za donošenje "neustavnog" Statuta Vojvodine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.