Pajtić odgovoran za donošenje neustavnog Statuta Vojvodine

Izvor: Kurir, 20.Jul.2013, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić odgovoran za donošenje neustavnog Statuta Vojvodine

Članova Pajtićevog kabineta su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista "giganti pravne misli", navodi se u saopštenju

NOVI SAD - Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića u subotu veče je optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegove saradnike da su odgovorni za donošenje "neustavnog" Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista "giganti pravne misli", navodi se u saopštenju.

Statut Vojvodine, kojeg je 2009. godine usvojila Skupština Vojvodine, a potom potvrdila i Skupština Srbije, nije do sada proglašen neustavnim.

Inicijativu za ocenu ustavnosti pokrajinskog statuta podnela su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, a javna rasprava o ustavnosti i zakonitosti tog akta održana je 21. maja pred Ustavnim sudom Srbije.

Predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je na kraju rasprave da će odluka o ustavnosti i zakonitosti Statuta biti doneta najverovatnije u poslednjem kvartalu ove godine.

U saopštenju iz Kabineta gradonačelnika navodi se i da je "svaka ozbiljna pravnička polemika sa Pajtićem nemoguća, budući da se rezultati njihovih poduhvata presuđuju u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, ili u Ustavnom sudu".

Bojan Pajtić je doktor pravnih nauka i nastavnik na novosadskom Pravnom fakultetu.

Saopštenje iz Kabineta gradonačelnika izdato je povodom sporenja između Grada i Pokrajine oko preduzeća Dnevnik holding.

Gradske vlasti su u tom saopštenju zatražile da direktorka holdinga Dnevnik Tatjana Brdar bude smenjena jer se svrstala na stranu Pokrajine i tako "uvredila" ostale, većinske akcionare, odnosno Grad i Republiku.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pajtić je odgovoran za donošenje neustavnog Statuta Vojvodine

Izvor: NaDlanu.com, 21.Jul.2013, 00:30

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića u subotu veče je u saopštenju optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegove saradnike da su odgovorni za donošenje "neustavnog" Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine..."Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.