Gojković: Srbija očekuje otvaranje poglavlja u ovoj godini

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Srbija očekuje otvaranje poglavlja u ovoj godini

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas na sastanku s predsednikom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Češke Karelom Švarcenbergom da Srbija očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u 2015. godini.

Švarcenberg je rekao da je pažljivo pratio napredak Srbije i dodao da se zalaže za brže prihvatanje zemalja Zapadnog Balkana u EU, što je u interesu Unije., a Gojkovićeva je zahvalila Češkoj za podršku Srbiji na putu evrointegracija, saopštila je Skupština Srbije.

Gojković i Švarcenberg su se saglasili da su odnosi Srbije i Češke dobri i prijateljski i založili za veće češke investicije u Srbiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gojković i Din io restituciji

Izvor: Akter, 22.Sep.2015, 14:57

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za pitanja holokausta Nikolasom Dinom o donošenju zakona koji bi omogućio vraćanje imovine žrtava holokausta bez živih naslednika..Din je rekao da SAD podržavaju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.