Godina u kojoj moramo konzervirati kapacitete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godina u kojoj moramo "konzervirati kapacitete"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je za Srbiju u 2009. godini najvažnije da očuva produktivna radna mesta i stabilnost u društvu.

"Ovo je godina u kojoj moramo konzervirati i očuvati naše kapacitete. Svi moraju pokazati odgovornost i svest o dubini problema sa kojima se suočava svet", kazao je on novinarima u pauzi skupa najviših srpskih državnika i privrednika, bankara i sindikata o ekonomskoj krizi.

Da ne trošimo budućnost
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tadić je kazao da Srbija 2009. godinu ne može da posveti razvoju, ali da je očuvanje radnih mesta danas najteži zadatak.

"Ukoliko se dogodi da zbog svetske finansijske krize Srbija bude destabilizovana onda ćemo potrošiti buduće godine kada će se svetska privreda oporaviti", istakao je on.

Predsednik je ocenio da je veoma pozitivno što skupu pristustvuju predstavnici sidikata, navodeći da njihovo mišljenje mora biti uzeto u obzir jer oni govore o objektivnim teškoćama sa kojima se zbog krize suočavaju građani.

U trenutku i pravovremeno

Prema njegovim rečima, u meri u kojoj institucije budu reagovale na izazove svetske ekonomske krize Srbija će biti sposobna da prevaziđe taj problem koji će trajati određeno vreme.

Tadić je ocenio da je danas i više nego evidentno da nije moguće donositi mere samo na početku godine već da je potrebno reagovati na određene pokazatelje i pomeranja u ekonomiji "u tenutnku i pravovremeno".

Mora se izvršiti unutrašnje restrukturiranje privrede, naglasio je predsednik Srbije, završiti refome, obezbediti brzo i efikasno funkionisanje institucija i održati socijalni dijalog.

Reprezentativan skup

Na skupu na temu "Srbija protiv ekonomske krize" učestvuju i predsednik Srbije Boris Tadić, potpredsednici Vlade Srbije Mlađan Dinkić i Božidar Đelić, ministarka finansija Dijana Dragutinović, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Privrednike predstavljaju predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, vlasnik Istpointa Zoran Drakulić, predsednik uprave Droge Kolinske Slobodan Vučićević, a sastanku prisusvuju i predastavnici Naftne industrije Srbije (NIS), kompanija Tigar, Ju-Es stil Srbije, Komercijalne, Rajfajzen, Inteza i Sosijete ženeral banke.

Na sastanku učestvuju i predstavnici tri najveće sindikalne organizacije u Srbiji, kao i Unije poslodavaca i Privredne komore Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: U 2009. najvažnije očuvati radna mjesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2009

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je za Srbiju u 2009. godini najvažnije da očuva produktivna radna mjesta i stabilnost u društvu. "Ovo je godina u kojoj moramo konzervirati i očuvati naše kapacitete. Svi moraju po ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.