Tadić: Treba očuvati radna mesta

Izvor: B92, Beta, 10.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Treba očuvati radna mesta

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je za Srbiju u 2009. godini najvažnije da očuva produktivna radna mesta i stabilnost u društvu.

Tadić: Mora se izvrišiti restrukturiranje privrede

"Ovo je godina u kojoj moramo konzervirati i očuvati naše kapacitete. Svi moraju pokazati odgovornost i svest o dubini problema sa kojima se suočava svet", kazao je on i dodao da Srbija 2009. godinu ne može da posveti razvoju, ali da je očuvanje radnih mesta danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najteži zadatak.

"Ukoliko se dogodi da zbog svetske finansijske krize Srbije bude destabilizovana onda ćemo potrošiti buduće godine kada će se svetska privreda oporaviti", istakao je on.

Predsednik je ocenio da će, u meri u kojoj institucije budu reagovale na izazove svetske ekonomske krize, Srbija će biti sposobna da prevaziđe taj problem koji će trajati određeno vreme.

Tadić je rekao da je danas i više nego evidentno da nije moguće donositi mere samo na početku godine već da je potrebno reagovati na određene pokazatelje i pomeranja u ekonomiji "u trenutku i pravovremeno".

Mora se izvršiti unutrašnje restrukturiranje privrede, naglasio je predsednik Srbije, završiti refome, obezbediti brzo i efikasno funkionisanje institucija i održati socijalni dijalog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.