Giki: Uloga UNMIK-a sada politička

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giki: Uloga UNMIK-a sada politička

PRIŠTINA - Uloga UNMIK-a je sada politička, izjavio je portparol te misije UN na Kosovu Rasel Giki.

"Naša uloga je sada nešto drugačija, mi sad ovde imamo misiju Evropske unije, Euleks, koja je zadužena za vladavinu prava, tako da će UNMIK biti više politička misija, više usredsređena na uspostavljanje dijaloga među zajednicama", rekao je Giki KIM radiju.

Prema njegovim rečima, Euleks je sada nadležan za pravosuđe i policiju.

"Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imamo dobru saradnju sa tom misijom, nema preklapanja nadležnosti, u punoj koordinaciji radimo zajedno", kazao je portparol UNMIK-a.

Šef misije UN na Kosovu Lamberto Zanijer boravi dva dana u Vašingtonu, gde ima zakazane zvanične sastanke sa funkcionerima Stejt departmenta i američkog Kongresa, a naredne sedmice otputovaće u Brisel da bi se sastao sa evropskim zvaničnicima, izjavio je ranije portparol UNMIK-a Aleksander Ivanko.

On je naveo da još nije poznata tema razgovora Zanijera sa zvaničnicima u Vašingtonu, pošto bi tokom razgovora mogla da budu pokrenuta razna pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Giki: Uloga UNMIK-a politička

Izvor: B92, 19.Jun.2009

Priština -- Uloga UNMIK-a je sada politička, izjavio je portparol te misije UN na Kosovu Rasel Giki... "Naša uloga je sada nešto drugačija, mi sad ovde imamo misiju Evropske unije, Euleks, koja je zadužena za vladavinu prava, tako da će UNMIK biti više politička misija, više usredsređena na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.