Formirana komisija za istinu o ubistvima novinara u Srbiji

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana komisija za istinu o ubistvima novinara u Srbiji

Vlada Srbije formirala Komisiju za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistava novinara, a za predsednika komisije imenovan je Veran Matić.

Vlada je, kako je saopšteno posle sednice, formirala i radnu grupu za izradu Nacrta zakona o finansiranju AP Vojvodine, a za predsednika radne grupe imenovan je ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić.

Ministar Milana Bačević ovlašćen je da potpiše protokol o razumevanju između >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Republike Srbije i državne kineske kompanije "Čajna Gezoba Grup Korporejšen" za ispitivanje opravdanosti projekta izgradnje plovnog puta kanal "Morava" kroz Srbiju.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje sistema za transport prirodnog gasa "Južni tok", kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Slovenije o policijskoj saradnji.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Bugarske o uzajamnoj zaštiti i razmeni tajnih podataka.

Vlada je danas donela i nekoliko personalnih rešenja: o postavljenju Dušana Šijana za načelnika Srednjobanatskog okruga i Dragoljuba Zindovića za načelnika Zlatiborskog okruga, dok je Milan Živanović imenovan za vršioca dužnosti direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.