Fiskalni savet smatra da predloženi budžet ne podstiče privredni rast

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Nov.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalni savet smatra da predloženi budžet ne podstiče privredni rast

Fiskalni savet Srbije ocenio je da je predloženi budžet za 2019. godinu nedovoljno podsticajan za privredni rast, a da su investicije u putnu i železničku infrastrukturu, zaštitu životne sredine, prosvetu i zdravstvo morale da budu bar 200 miliona evra veće. Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je da Vlada nije prihvatila predlog da se snažnim ulaganjem u infrastrukturu podstakne rast privrede, kao ni predlog da se smanjenjem poreza rasterete zarade.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Fiskalni savet Srbije: Nedovoljno novca za kapitalna ulaganja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2018

Budžet za 2019. godinu ne podstiče privredni rast i ne rešava probleme u javnim finansijama, ocena je Fiskalnog saveta o Predlogu budžeta Vlade Srbije. Prema rečima predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića, umesto u ’’neopravdano dizanje državnih plata’’, novac je trebalo preusmeriti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.