Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski komesar Johanes Han u ponedeljak u Beogradu

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han dolazi sutra u Beograd gde će razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem i prisustvovati potpisivanju ugovora o finansijskoj podršci reformi srpske javne uprave.

Reč je o prvom ugovoru u vrednosti od 80 miliona evra za finansiranje reforme javne uprave u Srbiji kroz sektorsku budžetsku podršku u skladu sa pravilima novog instrumenta pretpristupne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << IPA2, a potpisaće ga ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Henoveva Ruis Kalavera.

Han je uoči posete Beogradu izjavio da Srbija pripada porodici Evropske unije i da "čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU".

Srbija je do sada otvorila četiri od 35 poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, a Dačić je 1. decembra izjavio da Beograd očekuje da u decembru otvori bar još jedno - poglavlje pet o javnim nabavkama, a možda i poglavlja 25 i 26 o nauci, obrazovanju i kulturi.

Kako je najavljeno iz Delegacije EU u Srbiji, Han će se u Beogradu sastati i sa studentima i predstavnicima akademske zajednice.Planirana je takodje poseta Botaničkoj bašti i Zelenom paviljonu obnovljenom uz pomoć EU.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Han sutra stiže u Beograd

Izvor: B92, 04.Dec.2016

Beograd -- Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće sutra u poseti Beogradu...Tokom posete Han će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i sa premijerom Aleksandrom Vučićem prisustvovati ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora za podršku temeljnoj transformaciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.