Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija: Za povratak izgnanika s Kosova 3,3 miliona evra

PRIŠTINA - Evropska komisija pokrenula je danas projekat vredan 3,3 miliona evra da bi ohrabila one koji su napustili Kosovo da se vrate i kako bi učestvovala u njihovoj reintegraciji, saopšteno je iz kancelarije Komisije u Prištini.

Novi projekat će biti implementiran u bliskoj saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak, a "glavni cilj projekta je da se podrži stalan povratak izbeglica i interno raseljenih lica", javila je agencija Rima.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kancelarije Komisije se navodi da oko 130 izbeglica i interno raseljenih porodica očekuje da se vrate u četiri opštine - Istok, Kosovo Polje, Peć i Gnjilane.

Projekat će biti sproveden preko UNDP, koji će u projektu učestvovati sa 400.000 dolara.

Od proglašenja nezavisnosti 17. februara na Kosovo se vratio mali broj srpskih izbeglica, a iz kancelarije UNDP je kritikovan program i politika kosovske vlade oko povratka.

EU je najveći donator na Kosovu nakon konflikta, a Evropska komisija je obećala da će dati 500 miliona evra na Donatorskoj konferenciji za Kosovo 11. jula u Briselu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.