Erdogan: SAD ne vide nikakve prepreke za saradnju sa terorističkim organizacijama

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: SAD ne vide nikakve prepreke za saradnju sa terorističkim organizacijama

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Vašington napravio grešku svojom namerom da sirijskim Kurdima isporuči naoružanje za borbu protiv terorista DAEŠ-a.

„Nažalost, države koje smo mi nazvale saveznicima i prijateljima ne vide nikakve prepreke za saradnju sa terorističkim organizacijama. One planiraju da tim organizacijama isporuče oružje i time naprave budalu od Turske, ali će time samo napraviti ozbiljnu grešku“, izjavio je Erdogan.

U četvrtak je objavljeno da je šef Pentagona Džejms Matis predao Turskoj informacije o pripremi isporuka naoružanja formacijama sirijskih Kurda.

Ankara sirijske kurdske odrede smatra delom Radničke partije Kurdistana, koja je u Turskoj proglašena za terorističku organizaciju. Turske vlasti su upozorile da je odluka Vašingtona o pružanju pomoći sirijskim Kurdima nedopustiva i da može imati negativne posledice po same SAD.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.