Džimi Karter: Svet smatra da je Amerika glavni izazivač ratova

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džimi Karter: Svet smatra da je Amerika glavni izazivač ratova

13.04.2014. -

Svet vidi Ameriku kao „glavnog izazivača ratova“, priznao je u intervjuu za internet izdanje „Salon“ bivši američki predsednik Džimi Karter.

„Ljudi u svetu smatraju da Amerikanci mogu da iskoriste bilo šta kao povod za oružani konflikt“.

Karter je podsetio na nedavnu izjavu državnog sekretara Džona Kerija, koji je, misleći na Rusiju, rekao da je u XXI veku nedozvoljeno da iz čista mira upadaš u tuđu zemlju. „Isto se može reći >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i za naš upad u Irak u tom istom veku“, - izjavio je reporter. „Upravo tako“, - odgovorio je Karter. – Upali smo i sve vreme upadamo. To je Vašington. Nažalost. I mi nastavljamo da to radimo već dugi niz godina“.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.