Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Volja građana dovela do saradnje sa socijalistima

Član Predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić ponovio je da zvanični pregovori sa koalicijom oko SPS-a o formiranju vlade nisu počeli, ali da se vode razgovori na nižim nivoima i da "postoji razmena ideja i vizija kako bi Srbija trebalo da izgleda u naredne četiri godine".

U intervjuu za "Politiku", Dulić je istakao da je izborna volja građana dovela do saradnje sa socijalistima.

"U ovom trenutku je jasno da između članica buduće vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - liste 'Za evropsku Srbiju', SPS i stranaka nacionalnih manjina više nema spora oko ključnih prioriteta za razvoj ove zemlje čiji je cilj da se ispuni predizborno obećanje, odnosno da formira socijalno odgovorno društvo, da ova zemlja ubrzanim hodom ide ka EU i da jačajući svoje ekonomske i političke kapacitete brani nacionalne interese", rekao je Dulić. On je naveo da u parlamentu, čiji je donedavni predsednik bio, ima svakodnevne neformalne kontakte s ljudima iz SPS-a, kao funkcioner DS.

"Sa SPS-om nije razgovarano na nivou da bi moglo da se kaže da je bilo šta do sada postignuto. To je vrlo dinamičan proces koji traje mesec dana. Približili smo se u definisanju prioriteta pred zvanične razgovore", kazao je Dulić. Prema njegovim rečima, "u ovom trenutku je jasno šta je generalno opredeljenje naših građana i naše politike, a kad je reč o prioritetima kao što su borba za socijalno odgovornu državu, jer je u procesu tranzicije jako mnogo ljudi ostalo bez posla, jako mnogo njih došlo u beznadežnu situaciju i država mora da im pomogne".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.