Đilas: Uskoro vlast na svim nivoima

Izvor: B92, 20.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Uskoro vlast na svim nivoima

Beograd -- Pregovori liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije SPS-PUPS-JS još nisu počeli, ali će uskoro "doći do rešenja", kaže funkcioner DS-a Dragan Đilas.

On kaže da će uskoro doći do dogovora o formiranju vlasti na nivou Srbije, Vojvodine i u Beogradu, izjavio je Đilas, koji je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda. "Iste grupacije će formirati vlast na nivou Srbije, Vojvodine i u Beogradu. Formiraće se vlada o kojoj se mnogo priča u medijima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Đilas.

On je novinarima u Grockoj rekao da je uveren da će biti gradonačelnik Beograda.

Đilas u Kaluđerici

Dragan Đilas je, kao ministar zadužen za Nacionalni investicioni plan, obišao radove u naselju Kaluđerica, u opštini Grocka, gde je završeno preko 50 kilometara asfalta.

Đilas je u pratnji predsednika Opštine Grocka Zorana Jovanovića obišao radove i rekao da je u opštinu Grocka u poslednjih nekoliko meseci uloženo tri milona evra.

On je izjavio i da je zadovoljan što je u toj opštini posle osam meseci izabran predsednik i formirana vlast, koju čine Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije i Grupa građana.

On je ocenio da je jedna od vlasti koja može da se napravi "ta sa SPS-om" i ponovio da su "širom otvorena vrata svima koji dele osnovne ideje i principe na kojima smo napravili prošlu vladu".

Đilas je kazao da je listi "Za evropsku Srbiju", koju predvodi DS, jedino prihvatljivo formiranje vlasti na evropskim principima na kojima je ta lista formirana, ali i da su otvorena vrata svima koji to isto žele.

"Voleo bih da takva vlast bude formirana u što više opština u Srbiji", kazao je on i dodao da "Beograd ne može da ima mašinovođu u liku Vojislava Šešelja". Đilas je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave u Beogradu.

Uz ocenu da ima dovoljno koalicionog potencijala za formiranje odgovorne gradske vlasti, on je naveo primer Grocke u kojoj su odborinici DS, DSS, SPS i grupe građana formirali vlast.

DSS: Ne odustajemo od koalicije u Beogradu

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da ta stranka neće ni po koju cenu odustati od koalicije koju je u Beogradu formirala sa NS, SRS i koalicijom okupljenom oko SPS.

To je "jedina koalicija o kojoj smo pregovarali, koju smo, na kraju, dogovorili i od koje nećemo ni po koju cenu odustati", rekao je Mladenović u izjavi dostavljenoj Tanjugu, reagujući na Đilasovu izjavu.

"Kršenjem osnovnih demokratskih principa kod sazivanja konstitutivne sednice Skupštine grada, (ministar za NIP Dragan) Đilas i njegova stranka su jasno pokazali kako poštuju volju građana i kakva bi bila njihova vlast ", rekao je portparol DSS-a.

On je pozvao Đilasa da upotrebi svoj stranački uticaj kako bi v.d. gradonacelnika Zoran Alimpić preinačio svoju nedemokratsku odluku i zakazao sednicu Skupštine što pre, umesto što "mašta o nekoj njegovoj izmišljenoj koaliciji i slika se trošeći državni novac".

Na toj sednici bi se jasno videlo koja koalicija jedino postoji u gradu Beogradu, ocenio je Mladenović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djilas:Uskoro vlada kakvu nagađaju mediji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2008

Pregovori liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije SPS-PUPS-JS još nisu počeli, ali će uskoro "doći do rješenja" i dogovora o formiranju vlasti na nivou Srbije, Vojvodine i u Beogradu, izjavio je danas kandidat Demokra ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

FORMIRAĆE SE VLADA

Izvor: Kurir, 21.Jun.2008, 07:37

BEOGRAD - Pregovori liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije SPS-PUPS-JS još nisu počeli, ali će uskoro doći do rešenja i dogovora o formiranju vlasti na nivou Srbije, Vojvodine i u Beogradu, izjavio je juče kandidat DS za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas. - Iste grupacije će formirati vlast...

Nastavak na Kurir...

Dulić: Volja građana dovela do saradnje sa socijalistima

Izvor: Blic, 21.Jun.2008

Član Predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić ponovio je da zvanični pregovori sa koalicijom oko SPS-a o formiranju vlade nisu počeli, ali da se vode razgovori na nižim nivoima i da "postoji razmena ideja i vizija kako bi Srbija trebalo da izgleda u naredne četiri godine"...U intervjuu za...

Nastavak na Blic...

Pajtić: Proevropska vlada do kraja sledeće nedelje?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2008

NOVI SAD - Koalicije stranaka okupljenih oko DS-a i SPS-a od prvog dana posle izbora vode pregovore o formiranju nove Vlade Srbije, koji bi trebalo da budu okončani do kraja naredne sedmice, izjavio je funkcioner demokrata Bojan Pajtić..."Već prvog dana nakon izbora bilo je očigledno da postoji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.