Dulić: Dinkiću, proveri tračeve iz frizerskih salona pre nego što ih izgovoriš u Skupštini

Izvor: S media, 19.Sep.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Dinkiću, proveri tračeve iz frizerskih salona pre nego što ih izgovoriš u Skupštini

Bivši ministar životne sredine Oliver Dulić odbacio je danas optužbe ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića o nenamenskom trošenju novca iz Fonda za zaštitu životne sredine navodeći da Dinkić učestvuje u njegovoj kriminalizaciji bez ikakvih argumenata za svoje tvrdnje.

Dulić je precizirao da je Fond godišnje prihodovao oko pet milijardi dinara i negirao da su sredstva korišćena na bilo koji drugi način osim u predviđene svrhe, jer bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << to bilo kršenje zakona.

Dinkić je, pak, odgovorio da je Fond ukinut jer pod političkim pritiskom nije vršio funkciju zaštite životne sredine.

Najveći deo rashoda, od oko 80 odsto iz Fonda za zaštitu životne sredine, išao na promotivne političke aktivnosti u svrhu predizborne kampanje, tvrdi Dinkić.

Dulić je ocenio da se ukidanjem pojedinih institucija, među kojima i Fonda, "čini velika greška i nepravda" prema zaštiti životne sredine koja će ostaviti “užasno teške posledice”.

"To će ugroziti i ono malo što je učinjeno da bi jedna važna evropska politika zaživela u Srbiji na visokom nivou, postala sastavni deo našeg političkog sistema i donela rezultate koje će osećati generacije koje dolaze", kazao je Dulić u skupštinskoj raspravi.

“Fond za zaštitu životne sredine je formiran 2006. godine, on nije budžetska institucija, ima svoje sopstvene prihode”, kazao je Dulić i dodao da je “Fond punio svoj budžet isključivo od onih koji zagađuju životnu sredinu i potom ga trošio za reparaciju, podizanje i unapređenje zaštite životne sredine”.

On je precizirao da je na taj način godišnje prihodovao oko pet milijardi dinara i negirao da su korišćene na bilo koji drugi način, jer bi to bilo kršenje zakona.

“Ove godine Fond je prihodovao oko tri milijarde dinara, a ukupno iz vaseg fonda su potpisani ugovori za 5,8 milijardi dinara”, rekao je Dinkić, uz opasku da to znači da sredstva iz prethodne godine nisu potrošena.

“Šesto hiljada evra je plaćeno za plakate i bilborde akcije ''Očistimo Srbiju'', oko 600.000 eva samo jednom dnevnom listu za oglašavanje”, rekao je Dinkić, dodajući da je to “nenormalan iznos”.

(Tanjug)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić i Dinkić razmenili oštre optužbe

Izvor: Kurir, 19.Sep.2012

Dinkić tvrdi da su više od 80 odsto sredstva iz Fonda trošena u svrhu predizborne kampanje DS, dok ga je Dulić pozvao da proveri "tračeve iz frizerskih salona"..BEOGRAD - Bivši ministar životne sredine Oliver Dulkić odbacio je danas optužbe ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića o nenamenskom...

Nastavak na Kurir...

Posle Cvetkovića na tapetu Oliver Dulić

Izvor: Danas, 19.Sep.2012

Kako je bezuspešno više puta ponavljao predsedavajući jučerašnjom sednicom Narodne skupštine Konstantin Arsenović, istinu o tome da li je ili nije bilo zloupotreba u poslovanju Fonda za zaštitu životne sredine utvrdiće nadležni organi. Ali će o predlogu za njegovo ukidanje i centralizaciji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.