Dogovor o unapređenju saradnje: U Novom Sadu se održava peta zajednička sednica Vlada Srbije i Slovenije

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o unapređenju saradnje: U Novom Sadu se održava peta zajednička sednica Vlada Srbije i Slovenije

Predviđen je, najpre, zaseban sastanak premijera Srbije i Slovenije Ane Brnabić i Marjana Šareca ZAJEDNIČKA sednica vlada Srbije i Slovenije, peta po redu, započela je oko 11.30 sati u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu.Sednica se održava s ciljem unapređenja saradnje Srbije i Slovenije. Predviđen je, najpre, zaseban sastanak premijera Srbije i Slovenije Ane Brnabić i Marjana Šareca, zatim bilateralni sastanci ministara i generalnih sekretara dve vlade, zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sednica, kao i potpisivanje dokumenata između vlada Srbije i Slovenije. Potom će se novinarima obratiti premijeri obe države.Na konferenciji o digitalizaciji u poljoprivredi koja će, potom, uslediti u novosadskom hotelu Šeraton, učestvovaće premijeri dve zemlje, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Slovenije Damjan Stanonik.Podsetimo, ukupna robna razmena između Srbije i Slovenije u periodu januar - septembar 2019. iznosila je, prema podacima PKS, 872,2 miliona evra i beleži povećanje od 2,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.PROČITAJTE JOŠ: Slovenački premijer doputovao u Beograd, sutra zajednička sednica dve vladePerspektivni sektori za saradnju Srbije i Slovenije su prehrambena industrija, industrija plastike, industrija nameštaja i metalska industrija, a do početka novembra 2019. godine u našoj zemlji bilo je registrovano 1.206 aktivnih kompanija koje imaju većinsko vlasništvo poreklom iz Slovenije.Foto: N.KarlićIzvoz srpskih proizvoda u Sloveniju u prvih devet meseci ove godine iznosio je 441,9 miliona evra što je za oko 0,8 odsto više u odnosu na isti period 2018. godine.Istovremeno, uvoz iz Slovenije neznatno je povećan u prvih devet meseci tekuće godine, u odnosu na isti period 2018. godine, za oko sedam milion evra ili za oko 0,2 odsto, a iznosio je 430,3 miliona evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije

Izvor: RTS, 17.Dec.2019

U Novom Sadu se održava zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije. . To je peta zajednička sednica dve vlade posvećena unapređenju saradnje...Sednicom predsedavaju premijerka Ana Brnabić, premijer Slovenije Šarec i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.