Dogovor Tadića i Pajtića: O statutu Vojvodine tokom leta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Tadića i Pajtića: O statutu Vojvodine tokom leta?

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić dogovorili su se da se na dnevnom redu Skupštine Srbije tokom leta nađu statut Vojvodine i zakon o nadležnostima, pošto republički parlament neće imati uobičajenu dvomesečnu letnju pauzu, piše "Blic".

Na sastanku koji su imali povodom predstojećeg 16. samita šefova država centralne Evrope 18. juna u Novom Sadu Tadić je ponovio ranije izrečeni stav da statut i zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu povezani sa predstojećom regionalizacijom Srbije, već ustavna obaveza.

Do kašnjenja ova dva za pokrajinu značajna pravna dokumenta, zaključeno je u razgovoru, kako navodi list, došlo je zato što republička vlada tek sada ubrzano radi na pripremi teksta zakona o nadležnostima bez kojeg ne može da se usvoji novi statut pokrajine.

Tokom razgovora su dogovorena dva moguća termina kada bi republički poslanici raspravljali o statutu i zakonu - jul, za vreme održavanja Univerzijade ili početkom avgusta.

Pajtić je, kako saznaje "Blic" iz njegovog okruženja, izrazio zadovoljstvo što će se ovi dokumenti doneti pre jesenjeg zasedanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Usvajanje statuta Vojvodine ovog leta

Izvor: S media, 17.Jun.2009

NA dnevnom redu Skupštine Srbije tokom leta naći će se statut Vojvodine i zakon o nadležnostima pošto republički parlament neće imati uobičajenu dvomesečnu letnju pauzu. ..Predsednici republike Boris Tadić i Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić dogovorili su se na sastanku koji su imali...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.