Dodon: Potrebno pažljivo prići pitanju priznavanja Krima

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodon: Potrebno pažljivo prići pitanju priznavanja Krima

Potrebno je pažljivo pristupiti pitanju eventualnog priznavanja Krima, iako je defakto poznato da je to teritorija Ruske Federacije, izjavio je novoizabrani predsednik Moldavije Igor Dodon.

„Mislim da prilikom donošenja te odluke treba uzeti u obzir i probleme koje imamo sa Pridnjestrovljem. Zbog toga je potrebno pažljivo prići tom pitanju i ne donositi ishitrene odluke kako ne bismo izgubili Pridnjestrovlje. Međutim, Krim je defakto teritorija Ruske Federacije, a dejure još uvek nije priznata od strane Zapada“, rekao je on.

Dodon je takođe rekao da Moldavija želi dobre odnose sa Evropom, ali i da obnovi strateško partnerstvo sa Rusijom. Nešto ranije je saopšteno da će Dodon u okviru svoje prve posete nekoj drugoj zemlji na novoj funkciji doputovati u Rusiju. Glavna tema njegove posete biće pregovori o obnovi ekonomskih odnosa, ali i rešavanje problema migranata.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.