Volstrit džornal: Rusija dobija nove saveznike u Evropi

Izvor: B92, 14.Nov.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volstrit džornal: Rusija dobija nove saveznike u Evropi

Rezultati izbora u Moldaviji i Bugarskoj su dokaz da će Rusija dobiti nove saveznike u istočnoj Evropi, piše "Volstrit džornal“.

Na predsedničkim izborima u Moldaviji pobedu je proglasio socijalista Igor Dodon, dok je u Bugarskoj novoizabrani predsednik takođe socijalista Rumen Radev.

“Drastično ću popraviti odnose Moldavije i Rusije. Ti odnosi su od izuzetnog značaja za građane naše zemlje“, rekao je Dodon uoči izbora.

Od prebrojanih 99,9 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto glasova, kandidat socijalista je dobio 52,3 odsto, a ekonomistkinja Maia Sandu 47,7 odsto glasova.

U regionu Gaguzija, gde žive etnički Rusi, stanovnici su vatrometom u ranim jutarnjim časovima proslavili pobedu Dodona.

Dodon je obećao da će biti predsednik svim građanima Moldavije.

On želi da obnovi veze sa Rusijom koja je nametnula embargo na trgovinu vina i voća iz Moldavije, pošto je ta zemlja potpisala sa EU sporazum o pridruživanju.

Sa druge strane, Rumen Radev se veoma aktivno zalagao za ukidanje sankcija Rusiji, a o tome šta se može očekivati od njega pročitajte u tekstu “Glavobolja za EU: General okreće bugarski avion ka Moskvi?“

List dodaje i da su rezultati izbora u Moldaviji i Bugarskoj dokaz da postoje pukotine u temelju EU koji je inicirao reformiranje centralne i istočne Evrope nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Volstrit džurnal“: Moldavija i Bugarska novi saveznici Rusije

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2016, 10:03

Rezultati izbora u Moldaviji i Bugarskoj su dokaz da će Rusija dobiti nove saveznike u istočnoj Evropi, piše list „Volstrit džurnal“.. . Na predsedničkim izborima u Moldaviji pobedu je proglasio socijalista Igor Dodon, dok je u Bugarskoj novoizabrani predsednik takođe socijalista Rumen...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.