Do 26.12. produžen rok za subvenciju za traktorske ramove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 12:52

Do 26.12. produžen rok za subvenciju za traktorske ramove

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je produžen rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za upotrebljivani traktor do 26. decembra ove godine. Raniji rok prema objavi Agencije za bezbednost saobraćaja isticao je 1. decembra. Vesić je podsetio da su za tri godine u nezgodama u kojima su učestvovali traktori i događajima van puta poginule 164 osobe a povređeno je 360.

"Kako u Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili rama, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor kao jednu od preventivnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja traktora bez zaštitne strukture i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora", naveo je Vesić.

Za realizaciju ove subvencije u ovoj godini Ministarstvo je obezbedilo 125 miliona dinara.

"Rok za prijavu za dodelu subvencija koji je prema javnom pozivu bio 1. decembar produžen je do 26. decembra ove godine", naveo je Vesić.

Vesić je pozvao vlasnike traktora koji nemaju ramove da se prijave za subvenciju države i tako zaštite svoj život.

Meru državne pomoći mogu da iskoriste vlasnici IMT traktora za modele: 533,539, 540, 542, i 549.

Subvenciju mogu da iskoriste kako fizička lica i preduzetnici, tako i pravna lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Do 26.12. produžen rok za subvenciju za traktorske ramove

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Nov.2022

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je produžen rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za upotrebljivani traktor do 26. decembra ove godine. Raniji rok prema objavi Agencije za bezbednost saobraćaja isticao je 1. decembra. Vesić je...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.