Đukić-Dejanović: U januaru tender za prenose sednica

Izvor: Blic, 03.Jan.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: U januaru tender za prenose sednica

Predsednica Skuštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović je izjavila da će u januaru biti raspisan tender za TV prenose skupštinskih sednica.

"Za televizijski prenos sednica u skupštinskom budžetu je predvidjeno 80 miliona dinara", rekla je Đukić-Dejanović agenciji Beta.

Tender mora da bude raspisan početkom godine da bi bilo direktnih prenosa redovnog zasedanja koje počinje 1. marta. Međutim, "vanredna zasedanja su sasvim moguća i u januaru, i u februaru što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znači da pre toga moramo obezbediti javnost u radu”, kazala je predsednica Skupštine.

Anketa

Da li država treba da troši pare poreskih obaveznika na plaćanje prenosa sednica?

Da, treba da znamo šta rade poslanici

Da, to mi je izvor zabave u toku dana

Ne, samo nam još to treba

Pare bi trebalo da potroše na pametnije stvari

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

$(document).ready(function(){ $(".poll-buttons").slideDown('fast'); });

Vanredno zasedanje se održava ako to zatraži Vlada Srbije ili 84 poslanika. Prema rečima predsednice, buduće TV prenose obavljaće oni koji daju najbolju ponudu i obezbede da veliki broj gradjana može da prati rad Skupštine.

Đukić-Dejanović je istakla da Skupština po prvi put sada ima novac za plaćanje direktnih prenosa - obezbedila je 80 miliona dinara u svom budžetu za prenose u 2011. godini. Ona je rekla da još nema mogućnosti da Skupština ima poseban, svoj TV kanal.

"Kada budemo imali skupštinski kanal i kad budemo pratili valjano i našu nadzornu funkciju, rezultate parlamentarne diplomatije, bilo da nam dolaze gosti ili naše delegacije idu, kad budemo pre svega pratili rad odbora, gradjani će imati uvid šta zapravo poslanici rade", kazala je Đukić-Dejanović.

Predsednica je rekla da je nekada obeshrabrujuće ono što građani vide u TV prenosu.

"Slažem se da nisu svi poslanici podjednako odgovorni, ali parlament radi krajnje ozbljno", kazala je Đukić-Dejanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.