Izvor: S media, 04.Apr.2011, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djukić Dejanović: Odnosi Srbije i Jermenije veoma dobri

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović primila je danas predsednika Jermenije Serža Sargsjana, koji boravi u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, i tokom razgovora je konstatovano da su politički odnosi Srbije i Jermenije veoma dobri i prijateljski.

"Nivo odnosa Srbije i Jermenije su izvanredna osnova da se i parlamentarna saradnja dve zemlje unapredi. Mislim da za tako nešto ima mnogo prostora, jer ona umnogome može pozitivno uticati na dalji razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odnosa naše dve zemlje", kazala je Djukić Dejanović.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednice skupštine, imajući u vidu cilj Srbije da postane punopravan član EU, ali i interesovanje Jermenije za saradnju sa EU, Ðukić-Dejanović je zamolila predsednika Jermenije da prenese poziv predsedniku parlamenta te zemlje da poseti Srbiju kako bi se što pre dogovorili razni oblici saradnje dva parlamenta.

Srbija i Jermenija za bolju ekonomsku saradnju

Ubrzati donošenje Zakona o finansiranju stranaka

Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji

Ona je istakla i da će, što je pre moguće, inicirati osnivanje Grupe prijateljstva sa Jermenijom u parlamentu Srbije, zahvalivši se jermenskoj vladi i narodu na izuzetno principijelnom stavu u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Sargsjan je rekao da Jermenija neće menjati svoj stav u vezi sa KiM i da nikad ništa neće uraditi što je protivno interesima Srbije.

Sa jermenske strane, sastanku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Edvard Nalbandijan i ministarka kulture Hasmik Pogosijan, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.