Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović vs Živković

Podgorica -- U ponedeljak je nastavljeno suđenje Miodragu Živkoviću po tužbi Mila Đukanovića.

Odbrana političkog lidera Liberalnog saveza Miodraga Živkovića predložila je u ponedeljak da se kao svedoci na suđenju pozovu crnogorski premijer Milo Đukanović, bivši crnogorski predsednik Momir Bulatović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević. Odbrana je zatražila od suda da se kao svedoci pozovu i istražni sudija Ana Vuković i upravnica skloništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za žrtve trgovine ženama Sigurna ženska kuća Ljiljana Raičević, nakon čega je suđenje prekinuto i biće nastavljeno u ponedeljak 17. maja.

Premijer Crne Gore tužio je lidera Liberalnog saveza zbog izjave da je Đukanović bio voajer i korisnik usluga Moldavke S.Č, svedoka u aferi trgovine ljudima. Na prethodnom ročištu Đukanovićev advokat Momčilo Marković je predao još jednu Đukanovićevu tužbu protiv Živkovića, koji ga je nazvao pokroviteljem kriminala, korupcije i "sivog" tržišta. Dve tužbe su spojene u jednu, što je prihvatio i optuženi, koji je tokom iskaza ponovio sve optužbe na račun Đukanovića i dodao da je Đukanović vođa mafije i da nema ni političke, ni lične časti. Odbijen je zahtev da s Đukanovićevom tužbom bude spojena Živkovićevu tužbu protiv Đukanovića zbog uvrede jer je Đukanović Živkovića nazvao jeftinom političkom prostitutkom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.