Ponedeljak, 10.05.2004.

10:35

Đukanović vs Živković

Izvor: SRNA, Beta

Default images

U ponedeljak je nastavljeno suđenje Miodragu Živkoviću po tužbi Mila Đukanovića.

Odbrana političkog lidera Liberalnog saveza Miodraga Živkovića predložila je u ponedeljak da se kao svedoci na suđenju pozovu crnogorski premijer Milo Đukanović, bivši crnogorski predsednik Momir Bulatović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević. Odbrana je zatražila od suda da se kao svedoci pozovu i istražni sudija Ana Vuković i upravnica skloništa za žrtve trgovine ženama Sigurna ženska kuća Ljiljana Raičević, nakon čega je suđenje prekinuto i biće nastavljeno u ponedeljak 17. maja.

Premijer Crne Gore tužio je lidera Liberalnog saveza zbog izjave da je Đukanović bio voajer i korisnik usluga Moldavke S.Č, svedoka u aferi trgovine ljudima. Na prethodnom ročištu Đukanovićev advokat Momčilo Marković je predao još jednu Đukanovićevu tužbu protiv Živkovića, koji ga je nazvao pokroviteljem kriminala, korupcije i “sivog” tržišta. Dve tužbe su spojene u jednu, što je prihvatio i optuženi, koji je tokom iskaza ponovio sve optužbe na račun Đukanovića i dodao da je Đukanović vođa mafije i da nema ni političke, ni lične časti. Odbijen je zahtev da s Đukanovićevom tužbom bude spojena Živkovićevu tužbu protiv Đukanovića zbog uvrede jer je Đukanović Živkovića nazvao jeftinom političkom prostitutkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: