Izvor: B92, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djindjic: mafija u Srbiji je sistemski porazena

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je da je mafija u Srbiji sistemski porazena i da vise ne postoji sprega mafije i vlasti, koja je postojala u prethodnih deset godina. "Od toga ne treba praviti raspravu u javnosti, vec to treba da radi MUP Srbije, posto je javnost izbrala vladu, koja treba da se bavi pitanjem organizovanog kriminala", rekao je Djindjic. Na pitanje novinara zasto je Mihajlovic pomenuo ime Cedomira Jovanovica u vezi sa pretnjama mafije, Djindjic je odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da oko tog imena postoji najveca "koncentracija indicija". "Za odredjene ljude u Vladi Srbije postoji vec godinu ipo dana kontinuitet odredjenih pretnji i indicija koje se nisu zgusnule do te mere da bi mogli da kazemo da je to krivicno delo. Ali postoje indicije koje su mnogo vise nego samo govorkanja. Ono sto ja zelim da kazem je da je to uobicajeno i da je to normalno i da to nije nikakva vanredna situacija. U svakoj zemlji gde zasecete necije interese, ako je taj ciji su interesi mocan on ce se braniti. I bilo bi naivno, ako bismo mi sada verovali da ce ta politika koju mi vodimo da ide bez ikakvog otpora, ali taj otpor nece zaustaviti politiku koju mi vodimo", rekao je Djindjic.

Premijer Srbije je objasnio da ugrozenost nosioca vlasti od organizovanog krminala predstavlja rizik posla kojim se bave. "I ja naravno dobijam pretnje, to je deo mog posla, ali se osecam bezbednije nego u vreme Slobodana Milosevica", istakao je Djindjic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.