Izvor: S media, 17.Jan.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas traži isključenje Vuka Jeremića i Dušana Petrovića

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas trebalo bi danas na sednici Predsedništva DS da pokrene inicijativu za isključenje iz partije bivših ministara Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, saznaje Danas.

Prema rečima sagovornika Danasa iz najužeg vrha DS, Đilas će pred članove Predsedništva izneti svoj predlog da Petrović i Jeremić budu isključeni iz stranke zbog kršenja odluke Glavnog odbora o tome da bivši ministri treba da vrate poslanički >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mandat.

GO DS je na sednici 27. decembra u Beogradu izglasao Đilasov predlog da članovi vlade Mirka Cvetkovića iz redova demokrata treba da napuste Skupštinu Srbije ili da budu isključeni iz stranke. Lider DS je na toj sednici saopštio da mu je Dragan Šutanovac stavio svoj poslanički mandat „na raspolaganje“, o čemu će naknadno biti odlučivano, a samo dan kasnije Milan Marković je podneo ostavku u Skupštini, ali i napustio stranku. Kako saznaje Danas, Šutanovac će u skoroj budućnosti izaći iz parlamenta i biti kooptiran u uže Predsedništvo stranke.

Ranije su Đilasov, tada još nezvaničan, zahtev za vraćanje mandata poslušali Oliver Dulić, Snežana Malović i Mirko Cvetković. Bivši ministar za KiM Goran Bogdanović je ponudio ostavku, ali je doneta odluka da bi ipak trebalo da ostane u Skupštini kao jedini poslanik s Kosova.

(Danas)

FOTO: Beta/ Marko Rupena/ DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.