Đilas ne želi ujedinjenje sa LDP

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas ne želi ujedinjenje sa LDP

PREDLOG Čedomira Jovanovića da DS i LDP formiraju jednu stranku nisu prihvatile demokrate Dragana Đilasa na sastanku u ponedeljak u sedištu liberala, saznaju „Novosti“. U narednim danima dve partije trebalo bi da odluče da li je i u kojoj formi njihova saradnja moguća. Kako tvrde naši izvori, koji su prisustvovali sastanku, Jovanović je odmah na početku razgovora stavio na sto ideju o stvaranju nove, zajedničke partije, ukoliko se sa tim složi članstvo DS i LDP. Đilas mu je odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da o svemu može da se pregovara, osim o takvoj vrsti ujedinjenja. Prema našim informacijama, demokrate i liberali uskoro bi trebalo da definišu strategiju zajedničkog nastupa u parlamentu. Ideja je da prvi zajednički „projekat“ bude podnošenje usaglašenih predloga brojnih zakona u Skupštini i izrada zajedničkog ekonomskog programa hitnih reformi. Dvojica opozicionih lidera poručila su posle sastanka da su spremni da postignu dogovor o savezu, nekoj vrsti političke organizacije, koja bi bila alternativa aktuelnoj vlasti. - Ne govorim o utapanju i o stvaranju jedne stranke zbog straha od izbora, već o potrebi za političkom ravnotežom. To sve treba da usvoji članstvo stranaka. Ako oni na kraju odluče da napravimo jednu jaku partiju, zašto da ne? - rekao je posle sastanka predsednik LDP. Đilas i Jovanović zadužili su šefa poslaničke grupe DS Borislava Stefanovića i potpredsednika liberala Bojana Đurića da što pre definišu dalje korake i operacionalizuju saradnju.JOŠ NIŠTA OD KOALICIJA PREDIZBORNE koalicije nisu bile tema sastanka Đilasa i Jovanovića, ali dvojica lidera nisu isključila mogućnost da dve stranke idu zajedno na izbore na Voždovcu, kao i u Beogradu i republici, koji bi, kako očekuju, mogli biti istovremeno. Kako saznajemo, već u narednim danima trebalo bi da budu održane prve zajedničke sednice predsedništava i poslaničkih klubova dve stranke, a plan je da ti sastanci postanu redovni, i da se održavaju bar jednom mesečno. - Želimo da građani vide da postoji politička organizacija koja je spremna da ponudi odgovore na najteže probleme s kojima se Srbija danas suočava. Imamo zajedničkih tema - evrointegracije, Kosovo, promena Ustava, raspisivanje izbora, nastavak reformi. Oko svega toga se slažemo - rekao je Đilas. Predsednici dveju stranki apelovali su na Beograd i Prištinu da „spuste tenzije“ uoči lokalnih izbora na Kosovu, a od državnog vrha zatražili su da ne dele kosovske Srbe na dobre i loše.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas ne želi ujedinjenje sa LDP

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2013

Predlog Čedomira Jovanovića da DS i LDP formiraju jednu stranku nisu prihvatile demokrate Dragana Đilasa na sastanku u ponedeljak u sedištu liberala, saznaju 'Novosti'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mediji: Đilas neće ujedinjenje sa LDP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2013, 00:41

Predlog lidera LDP Čedomira Jovanovića da DS i LDP formiraju jednu stranku nisu prihvatile demokrate Dragana Đilasa, pišu štampani mediji, a list Informer tvrdi da je na sastanku vrha te dve stranke u Beogradu zamenik predsednika DS Boja Pajtić bio za taj predlog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.