Ðilas neće ujedinjenje sa LDP

Izvor: Press, 28.Okt.2013, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðilas neće ujedinjenje sa LDP

Kako navode Novosti, pozivajući se na neimenovane izvore, Jovanović je na jučerašnjem sastanku odmah na početku razgovora stavio na sto ideju o stvaranju nove, zajedičke partije, ukoliko se sa tim složi članstvo DS i LDP, a Ðilas mu je odgovorio da o svemu može da se pregovara, osim o takvoj vrsti ujedinjenja.

Politika takođe piše da je na početku sastanka Jovanović pokušao da nametne tu temu, ali mu je s druge strane stola rečeno da može o svemu da se priča samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne o tome, dok izvor Blica navodi da je Ðilas bio "šokiran" tom idejom.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je za Politiku da nije bilo razgovora ni o kakvom ujedinjavanju stranaka.

"To je mišljenje Čedomira Jovanovića koje je legitimno i mi ga poštujemo, ali to nije stav DS-a. Mi želimo najširu moguću saradnju i buduću koordinaciju sa LDP-om ali o ujedinjavanju u jedinstvenu organizaciju nismo razgovarali. Uostalom, za takve stvari nemamo mandat stranačkih organa", kaže Stefanović.

Informer, međutim, tvrdi, da je na sastanku Pajtić "oberučke prihvatio" predlog Jovanovića da se demokrate i liberali udruže u jednu partiju, iako se Ðilas tome odlučno usprotivio.

"Pajtić ne samo da je bio za ujedinjenje sa LDP nego je za lidera nove partije predložio Jovanović", piše Informer.

Pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku, list navodi da je na sastanku Jovanović predložio da se napravi jedinstvena stranka u koju će biti uključeni i istaknuti pojedinci i neke NVO, kao i poznate ličnosti koje se zalažu za tzv. bele listiće.

"To je Ðilas odmah odbio s obrazloženjem da ''nema mandat da pregovara o ujedinjenju i da se to ne uklapa u platformu koju je nedavno usvojio GO DS''. Onda se u diskusiju umešao Pajtić, prekinuo Ðilasa i doslovce rekao: Dragane, šta pričaš, naravno da možemo zajedno s LDP. Evo, Čedo, budi ti predsednik nove stranke''", rekao je taj izvor Informera.

Kako se dodaje, Borko Stefanović je na sastanku čak predložio novo ime za novu stranku - Demokratska partija, a na tu ideju niko nije reagovao.

Prema informacijama Novosti, demokrate i liberali uskoro bi trebalo da definišu strategiju zajedničkog nastupa u parlamentu, a već u narednim danima trebalo bi da budu održane prve zajedničke sednice predsedništava i poslaničkih klubova dve stranke.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.