LDP i DS jedna stranka, ako članstvo tako odluči

Izvor: Press, 28.Okt.2013, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP i DS jedna stranka, ako članstvo tako odluči

Lideri stranaka, Dragan Ðilas i Čedomir Jovanović rekli su novinarima posle sastanka da su spremni da stvore jedinstvenu organizaciju, ali nisu precizirali kada bi se to moglo i dogoditi, navodeći da će članstvo dve partije odlučiti o efikasnim načinima saradnje i, ukoliko budu želeli, "biće stvorena jedna stranka".
"Ne govorim o utapanju i ne govorim o stvaranju jake stranke zbog straha od izbora, već o potrebi za političkom ravnotežom", rekao je Jovanović i naglasio da su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vođeni ozbiljni razgovori i da je ključno pitanje bilo šta je to što je potrebno društvu.
Lider DS se u potpunosti složio s tim i istakao da će Stefanović i Ðurić u naredna dva meseca raditi na konkretizaciji saradnje zbog "potrebe i želje da se stvori alternativa onome što se sada dešava u društvu".
Na pitanje da li će zajednički nastupiti na predstvojećim lokalnim izborima na Voždovcu, lideri DS i LDP su rekli da su pripreme za te izbore odmakle, ali nisu isključili mogućnost takve vrste saradnje na gradskim izborima i republičkim koji bi, kako očekuju, mogli biti istovremeno.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS-LDP: BG i PR da spuste tenzije

Izvor: B92, 28.Okt.2013

Beograd -- Lideri LDP i DS Čedomir Jovanović i Dragan Đilas apelovali na državni vrh Srbije i na Prištinu da učine sve kako ne bi bilo ugroženo održavanje izbora na KiM..."Apelujemo na vlasti u Beogradu i Prištini da spuste tenzije i očekujemo od Dačića, Vučića i Nikolića da utiču na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.