Đilas: Prodaja Komercijalne banke štetna po državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Prodaja Komercijalne banke štetna po državu

Predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilas izjavio je danas da se prodajom Komercijalne banke nastavlja prodaja svega što država ima, čime se Srbija pretvara u koloniju.

"Uzeli su milijarde evra kredita od Kine, Rusije, Turske, da bi ovih dana u dogovoru sa MMF prodali i jedinu ozbiljnu domaću banku", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je upitao kako je moguće da za samo 450 miliona evra prodaju banku čija je knjigovodstvena vrednost kapitala 613 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona evra, koja je prošle godine ostvarila neto dobit od 75 miliona evra, raspolaže sa gotovinom od 512 miliona evra i hartijama od vrednosti od 1,2 milijarde evra i čije akcije je država prošle godine otkupljivala po značajno većoj ceni.

Prodaja Komercijalne banke je posebno štetna jer državno vlasništvo u bankarskom sektoru pada na samo pet odsto ukupne bankarske aktive, dok je u Holandiji preko 20 odsto, a u Nemačkoj čak preko 30 odsto, pa će naš bankarski sektor biti dodatno ranjiv kada dođe neka nova finansijska kriza, ukazao je Đilas.

On je dodao da su "Aleksandar Vučić i njegov režim strancima prodali PKB sa 32.000 hektara najplodnije zemlje, Galeniku, kao i RTB Bor sa najvećim rudnim bogatstvom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.