Đilas: Opozicija će imati jedinstven stav o bojkotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Opozicija će imati jedinstven stav o bojkotu

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će na kraju opozicija doći do jedinstvenog stava o bojkotu izbora.

"Na kraju ćemo doći do pravih izbora i do toga da na tim izborima sklonimo ovu vlast, a možda posle na ulicama da se borimo da nam tu pobedu niko više ne uzme, ali to će se desiti. To vam garantujem da će se desiti", rekao je Đilas u delu sednice Glavnog odbora stranke koji je bio otvoren za javnost.

On kaže i da je bojkot >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nerešiv za predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Đilas je rekao da ima još nekih stranaka i organizacija koje nisu donele definitivnu odluku o bojkotu i pozvao članove svoje stranke da ih ne napadaju jer će, veruje, doći do istog zaključka, a to je "da je učešće na ovom što vlast nazivaju izbori besmislena stvar koja služi samo da Vucicć to veče izađe i kaže 'ja sam uzeo 50 odsto, imam pravo na četiri godine vlasti'".

Pozvao je članove stranke i da ne obraćaju pažnju na one "nazovi stranke koje imaju manje od 0,1 odsto podrške građana", a za koje je rekao da služe da pokažu da opozicija nije jedinstvena po pitanju bojkota.

Đilas je pozvao članove stranke da "zagrle svoje komšije i kolege" i pričaju sa njima, jer će sa svima njima pa i onima koji sada glasaju za SNS živeti kada prođe "elementarna nepogoda vlasti SNS i SPS".

On je ponovio da je Srbija "zarobljena država" i poslao vlasti poruku citatom Dragana Bjelogrlića iz filma:

"Gospodo, ako ste pomislili da je Srbija samo vaša, z....i ste se, malo je i naša".

Đilas tvrdi da opozicija, odnosno SZS, nije preuzela proteste što su inače rekli neki od bivših organizatora protesta, jer protest kako je rekao, pripada svima.

U delu sednice Glavnog odbora koji je bio otvoren za javnost Borko Stefanović predstavio je predlog zakona o poreklu imovine koji predlaže ta stranka, nakon čega je sednica zatvorena za javnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đilas: Opozicija će imati jedinstven stav o bojkotu

Izvor: RTS, 07.Dec.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da će na kraju opozicija doći do jedinstvenog stava o bojkotu izbora. . "Na kraju ćemo doći do pravih izbora i do toga da na tim izborima sklonimo ovu vlast,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.