Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić očekuje SSP 28. januara

Beograd -- Đelić izrazio očekivanje da će Srbija 28. januara 2008. potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

"To je prvi samit Evrope tokom sledeće godine, i to je datum koji je ciljan i koji je tehnički i politički moguć", rekao je potpredsednik Vlade Srbije na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade.

Prema njegovim rečima, cilj je da tog datuma, u momentu potpisivanja Sporazuma, Srbija uruči kandidaturu za dobijajanje statusa zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata za ulazak u EU.

Đelić je istakao da zemlja, kada dobije status kandidata, priprema dokument koji predstavlja program usklađivanja njenog sistema sa onim što je evropski okvir i dodao da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila program pripreme nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU.

"Cilj je da do leta 2008. pripremimo dokument koje pripremaju zemlje koje već imaju status kandidata za ulazak u EU. Mi ćemo šest meseci ranije to uraditi, i to će biti dokaz da je naša zemlja bliže Evropi nego što to pokazuje njen sadašnji status", istakao je Đelić.

Dodao je da Srbija na takav način želi da demonstrira svoj kapacitet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.