Izvor: Blic, 09.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Skupština mora da donese još 44 zakona na putu ka EU

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je večeras da Srbiji na putu evropskih integracija, pored ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, predstoji usvajanje još 44 zakona.

"Neki od njih su ključni za 'belu' Šengen listu, poput zakona o strancima, zakona o upravljanju državnom granicom ili zakona o zaštiti ličnih podataka", rekao je Đelić u izjavi Radioteleviziji Srbije.

Đelić, koji je ujedno i ministar za nauku i tehnološki razvoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napomenuo je da su u tom paketu i propisi u domenu zaštite bezbednosti hrane i serija drugih projekata koji će obezbediti da naša zemlja dobije dobre ocene u predstojećem izveštaju Evropske komisije, koji se očekuje u novembru, što bi pomoglo u dobijanju statusa kandidata za ulazak u EU.

"Da bismo to dostigli, moraćemo uskoro da dobar deo tih zakona predložimo Skupštini, a onda ih i usvojimo", rekao je Đelić, dodajući da je na današnjoj sednici vlade predstavio naš zakonodavni plan koji proizilazi iz partnerstva sa EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Skupština mora da donese još 44 zakona, na putu ka EU

Izvor: Kurir, 10.Jul.2008, 03:37

BEOGRAD, 9. jula (Tanjug) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je večeras da Srbiji na putu evropskih integracija, pored ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, predstoji usvajanje još 44 zakona. "Neki od njih su ključni za "belu" Šengen listu, poput zakona o strancima,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.