Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatski izvori: Francuska priznaje Kosovo u ponedeljak

Francuska će priznati nezavisnost Kosova u ponedeljak, odnosno odmah posle deklaracije o nezavisnosti koju predstavnici Albanaca sa Kosova spremaju za nedelju, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima u Parizu.



Ambasador Srbije u Parizu, Predrag Simić, sprema se da napusti Francusku u sredu, odnosno 48 časova posle podnošenja protestne note francuskom ministarstvu spoljnih poslova.

On će biti pozvan na konsultacije u Srbiju prema odluci Saveta za nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednost, prema kojoj će se povući ambasadori iz zemalja koje bi priznale nezavisnost srpske pokrajine, ali bez prekida diplomatskih odnosa.

Procene francuskih diplomata su da se predstavnici Albanaca sa Kosova spremaju da proglase nezavisnost "u subotu ili nedelju, verovatno u nedelju".

Francuska će priznati nezavisno Kosovo već u ponedeljak, zajedno sa Velikom Britanijom, Nemačkom i Italijom, rečeno je Tanjugu u dobro obaveštenim izvorima bliskim Ke d'Orseju.

Francuske diplomate smatraju da bi moglo da bude manjih promena narednih dana, ali da je "proces otpočeo".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.