Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić i Šutanovac: Na Kosovu se vodi partijska politika

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministar odbrane Dragan Šutanovac optužili su ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića da se na Kosovu vodi partijska politika.



U emisiji "Pres pretres" TV Pinka, Dinkić je sinoć rekao da je izašao sa današnje sednice vlade jer "više nije želeo da sluša neka licemerstva", dodavši da ćemo uskoro imati izbore i da će građani odlučiti da li su za evropsku Srbiju.

Dinkić je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je na sednici Vlade Samardžiću skrenuo pažnju da krši odluke Vlade, pa i zakona o budžetskom sistemu, jer se već tri meseca kordinatori iz Kosovskog Pomoravlja, koji su postavljeni, zaobilaze, a oni koji su razrešeni u decembru prošle godine primaju plate iz budžeta.

"Skrenuo sam im pažnju da na Kosovu se ne sme voditi partijska politika i da jedinstveno moramo da gledamo taj narod", rekao je Dinkić.

Šutanovac je kazao da je ranije izašao sa sednice Vlade jer je imao zakazan službeni sastanak, ocenivši da Samardžić privatizuje budžet Ministarstva za Kosovo i Metohiju i rad vlade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sukob u Vladi oko koordinatora

Izvor: B92, 18.Apr.2008

Beograd -- Ministri iz Demokratske stranke i G17 plus optužili su ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića da vodi partijsku politiku na Kosovu... Njihove optužbe usledile su pošto koordinatori opština na Kosovu koje je imenovala Vlada Srbije ne mogu da preuzmu tu dužnost od svojih prethodnika....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.