Izvor: B92, 18.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob u Vladi oko koordinatora

Beograd -- Ministri iz Demokratske stranke i G17 plus optužili su ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića da vodi partijsku politiku na Kosovu.

Njihove optužbe usledile su pošto koordinatori opština na Kosovu koje je imenovala Vlada Srbije ne mogu da preuzmu tu dužnost od svojih prethodnika. Novoimenovani koordinatori za B92 navode da je ministar Samardžić uputio pismeni nalog prethodno imenovanim koordinatorima da ne napuštaju funkcije do daljeg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Deset koordinatora opština s Kosova i dva načelnika okruga nekoliko meseci imaju problem da preuzmu dužnost jer njihovi prethodnici ne žele da odu s tih funkcija.

Zbog toga su se obratili Vladi Srbije, koja je odluku o promeni koordinatora donela još prošle godine i to jednoglasno.

Kako tvrde, ta odluka nije ispoštovana jer je ministar Slobodan Samardžić prethodnim koordinatorima rekao da ne napuštaju funkcije.

Predrag Stojković, koordinator opštine Gnjilane, navodi za B92 da je u ovom slučaju zanimljiv i način na koji su stari koordinatori organizovali primanje plata zaposlenih.

Za sada se druga strana, odnosno Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, nije oglasilo u javnosti.

Podsetimo, ovi koordinatori nedavno su zamerali ministru Samardžiću i to što se on tokom svojih boravaka na Kosovu ne susreće s njima, odnosno što se susreće samo sa partijski podobnim koordinatorima.

Tada su iz Ministarstva demantovali tačnost te informacije navodeći primere pojedinih koordinatora koji ne pripadaju Demokratskoj stranci Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.