Dinkić: Biću vladar iz senke! (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Mar.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Biću vladar iz senke! (VIDEO)

Na pitanje da li će kao čovek iz senke ubuduće dirigovati članovima Vlade iz Ujedinjenih regiona Srbije, predsednik URS Mlađan Dinkić je rekao da može da bude “čovek iz senke samo onoliko je to i Boris Tadić - ni manje ni više”.

Na današnjoj izuzetno posećenoj konferenciji za štampu lider Ujedinjenih regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije (URS) Mlađan Dinkić predstavio je kandidate za članove nove vlade iz URS i istakao da će oni raditi kao tim.

Mlađan Dinkić i Kiki Lesendrić završavaju novi CD

"Telekom" kao zlatna ribica!

- Rekonstrukcija Vlade obezbediće Srbiji stabilnost još godinu dana, do narednih izbora. To će omogućiti da investitori poput Fijata, Benetona, Jure, Falkea i ostali nastave da dolaze u Srbiju – istakao je Dinkić.

O Petroviću i ženama

Novinare je zanimalo kako će Dinkić sarađivati sa novim ministrom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušanom Petrovićem. Da podsetimo, lider URS je svojevremeno označio Petrovića kao “čoveka iz senke”.

- Petrović je preuzeo javnu funkciju, ali ja više nisam u Vladi – bio je kratak Dinkić.

On je dodao da su primedbe medija kako u novoj Vladi žene nisu zastupljene u odgovarajućem broju – opravdane:

- Stranka na čijem sam čelu u Vladu je delegirala dve dame od ukupno pet mesta. Time smo pokazali našu privrženost poštovanju prava žena.

Dinkić je danas saopštio da će ispred URS (G17 plus) u radu Vlade Srbije učestvovati Verica Kalanović, kao potpredsednica, Nebojša Ćirić kao ministar ekonomije i regionalnog razvoja, Zoran Stanković kao ministar zdravlja, Snežana Samardžić-Marković kao ministarka omladine i sporta i Predrag Marković kao ministar kulture, informisanja i informacionog društva.

Jasna Matić – Markovićev državni sekretar

Lider URS je rekao da će dosadašnja ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić ubuduće biti državni sekretar u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Predraga Markovića.

- Zamolio sam Vericu Kalanović da prihvati mesto potpredsednika, zbog morala koji je iskazala posle pokretanja postupka za moje nepravdeno razrešenje, kao i zbog stručnosti i energije – bio je decidan Dinkić.

On je naglasio da će Kalanovićeva ubuduće koordinirati radom ekonomskih resora u Vladi i institucija od značaja za privredni razvoj, aktivnostima za privlačenje domaćih i stranih investicija, projektima Nacionalnog investicionog plana, kao i unapređenjem uslova privređivanja u Srbiji.

Medijske spletke oko Zorana Stankovića

Dinkić je objasnio da su optužbe protiv kandidata G17 za ministra zdravlja Zorana Stankovića o navodnoj povezanosti sa ratnim komandantom VRS Ratkom Mladićem najobičnije - medijske spletke.

- U razgovoru sa predstavnicima stranih Vlada u Beogradu zaključio sam da protiv Stankovića nema nikakvih primedbi. On je veliki stručnjak i ne bi bio pozvan da bude veštak Haškog tribunala da taj sud ima neku primedbu na njega i njegov rad - istakao je Dinkić.

Savetnici Verice Kalanović biće Dragoljub Vukadinović iz firme Metalac, Nikola Pavličić iz Sintelona i Mirko Todorović iz konfekcije Todor.

Na pitanje novinara da li će on, kao čovek iz senke, ubuduće upravljati članovima vlade iz URS, Dinkić je rekao da može da bude “čovek iz senke samo onoliko je to i Boris Tadić - ni manje ni više”.

Ivana Drobnjaković
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.