Izvor: Politika, 12.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo članova SPS-a osniva Pokret socijalista

Mada zvanično nije registrovana, nova politička organizacija već ima kancelariju u Beogradu

Nezadovoljstvo odlukom vrha stranke da formira vladu sa Demokratskom strankom moglo bi da rezultira raskolom među članstvom Socijalističke partije Srbije. Kako „Politika” nezvanično saznaje, tvrda linija SPS-a uskoro će formirati političku organizaciju pod nazivom Pokret socijalista. Mada ovo nije prvi put da se deo članstva stranke, među kojima ima najmanje tridesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za socijaliste zvučnih imena, a koje idejno predvodi dugogodišnji ideolog partije akademik Mihailo Marković, protivi odluci rukovodstva zbog saveza sa demokratama, ulazak SPS-a u vladu Mirka Cvetkovića izgleda da je kap koja je prelila čašu. Naime, prema nezvaničnim informacijama, iako nova stranka kojom neformalno rukovodi Aleksandar Vulin još nije zvanično registrovana, Pokret socijalista već ima svoje sedište u ulici Svetozara Markovića u Beogradu.

Podsetimo, Vulin i Milorad Vučelić poslednjih meseci žestoko su kritikovali rukovodstvo SPS-a navodeći da je vrh stranke „prodao ideju socijalista” i da je vreme za „novo okupljanje”, dok je Mihailo Marković nedavno prognozirao da će u slučaju da se ostvari saradnja sa DS-om „doći do rascepa u Glavnom odboru SPS-a, ili bi se, čak, formirala nova stranka”. Prema našim saznanjima, Marković je i autor dokumenta koji predstavlja političku platformu nove stranke, a koji je ovih dana upućen na adrese jednog broja uticajnih članova SPS-a.

„Politika” saznaje i da iz vrha stranke nema zvaničnih instrukcija opštinskim odborima za formiranje koalicija na lokalnom nivou, ali da u neformalnim kontaktima sa rukovodstvom stranke opštinski funkcioneri dobijaju direktivu da slede liniju saradnje koja je ostvarena na republičkom nivou.

M. Albunović

[objavljeno: 13.07.2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

JOŠ BEZ SPORAZUMA U NIŠU

Izvor: Kurir, 13.Jul.2008, 20:37

NIŠ, 13. jul 2008. (FoNet) - Koalicioni sporazum Demokratske stranke, G17 Plus i Socijalističke partije Srbije u Nišu ni danas nije potpisan zbog novih uslova socijalista. Nezvanično se saznaje da koalicioni sporazum nije potpisan zato što SPS nije zadovoljna raspodelom upravljanja nad pojedinim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.