Demonstranti odbili poziv Zorana Živkovića: Hvala, isti ste

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti odbili poziv Zorana Živkovića: Hvala, isti ste

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona, uz obrazloženje da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju. Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.

- Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno - navedeno je u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktatuere@gmail.com.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zahvalivši na tom, a unapred na svim sličnim predlozima, navode da u skupstini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

Foto: Milena Đorđević

- Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem - navode.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.