Demonstranti Živkoviću: Isti ste

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti Živkoviću: Isti ste

Beograd -- Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona, javlja Tanjug.

Kao obrazloženje za takvu odluku navedeno je da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju.

Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno", navedeno je u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktatuere@gmail.com.

Zahvalivši na tom, a unapred na svim sličnim predlozima, navode da u skupstini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

"Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem", navode.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

Već 17 dana u Beogradu i drugim gradovima se održavaju protesti "Protiv diktature", a novo okuplanje zakazano je i za danas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti "iskulirali" Zorana Živkovića

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Oni su to odluku obrazložili rekavši da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju...Poručuju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.