Izvor: B92, 08.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delić: Nisam dobio poziv

Beograd -- Poslanik SRS-a Božidar Delić potvrdio je da je sarađivao sa haškim Tužilaštvom, ali da se nije pojavio na suđenju Ramušu Haradinaju jer nikada nije dobio poziv od tog suda.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa, penzionisani general Delić, rekao je da je aktivno sarađivao sa haškim istražiteljima u istrazi zločina koje su počinili pripadnici OVK, ali dok je bio aktivni pripadnik vojske i da je to radio, praktično, po naredbi.

Delić dodaje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svim razgovorima sa haškim istražiteljima prisustvovali predstavnici Saveta za saradnju sa Haškim sudom.

"Tražili su nešto posebno za Haradinaja. Ja sam pitao zbog čega baš za Haradinaja, a odgovoreno mi je da nemaju vremena za nekog drugog iz OVK", kazao je Delić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.