Četvrtak, 08.05.2008.

18:52

Delić: Nisam dobio poziv

Poslanik SRS-a Božidar Delić potvrdio je da je sarađivao sa haškim Tužilaštvom, ali da se nije pojavio na suđenju Ramušu Haradinaju jer nikada nije dobio poziv od tog suda.

Izvor: B92

Default images

U izjavi za Radio Slobodna Evropa, penzionisani general Delić, rekao je da je aktivno sarađivao sa haškim istražiteljima u istrazi zločina koje su počinili pripadnici OVK, ali dok je bio aktivni pripadnik vojske i da je to radio, praktično, po naredbi.

Delić dodaje da su svim razgovorima sa haškim istražiteljima prisustvovali predstavnici Saveta za saradnju sa Haškim sudom.

"Tražili su nešto posebno za Haradinaja. Ja sam pitao zbog čega baš za Haradinaja, a odgovoreno mi je da nemaju vremena za nekog drugog iz OVK", kazao je Delić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: