Izvor: B92, 20.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanovićeva optimista o rezoluciji

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović veruje da će sa opozicijom biti postignut dogovor o rezoluciji o Kosovu.

"Sudeći po spremnosti opozicionih stranaka za dogovor, verujem da je moguće da u utorak na konsultacijama dođemo do jedinstvenog teksta rezolucije, koju će najverovatnije predložiti Skupština, a koju će podržati najveći broj poslanika", rekla je Dejanovićeva.

Ističučući da ne želi da bude pesimista, ona je kazala da će, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko bude trebalo, konsultacije biti produžene za još pet dana.

"Naš cilj je da napravimo tekst koji će podržati gotovo sve parlamentarne stranke, a ne samo vladajuća većina. Kosovo nije stranačko, nego državno pitanje. Zato i inicijativa da to bude rezolucija Skupštine - to je najprihvatljivije rešenje, kako bi što veći broj poslanika potpisao taj tekst", rekla je predsednica parlamenta.

Ona je ocenila da ne preti opasnost od nove blokade rada Skupštine i navela da će sednicu zakazati za četvrtak, čak i ako u utorak ne bude dogovora o rezoluciji o Kosovu.

"Na dnevnom redu tog zasedanja biće izbor parlamentarnih delegacija u međunarodne institucije, poput Saveta Evrope, zatim zakoni o stavljanju Srbije na belu šengen-listu, dok bi na kraju bila rezolucija o Kosovu, da bismo dobili na vremenu za postizanje dogovora. Mada postoji predlog da se o sve te tri teme zakažu posebne sednice, da bi rezolucija o Kosovu bila jedina tačka", rekla je Dejanovićeva.

"Plan je da se rezolucija usvoji do 30. septembra, kako bi 1. oktobra počela redovna zasedanja parlamenta", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o Kosovu u četvrtak

Izvor: Mondo, 20.Sep.2008

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da će sednicu parlamenta zakazati za četvrtak,a da će na dnevnom redu, pored rezolucije o Kosovu i Meotohiji, biti predlozi zakona čije donošenje je preduslov za stavljanje Srbije na belu šengen listu.

Nastavak na Mondo...

Rezolucija o Kosovu na sednici Skupštine u četvrtak

Izvor: Blic, 20.Sep.2008

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će sednicu parlamenta zakazati za četvrtak, 25. septembar a da će na dnevnom redu, pored rezolucije o Kosovu i Meotohiji, biti predlozi zakona čije donošenje je preduslov za stavljanje Srbije na belu šengen listu. ..Predsednica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.