Dačić i Lavrov o bilateralnim odnosima i KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Lavrov o bilateralnim odnosima i KiM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u Moskvi u delegaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića, susreo se danas sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i KiM.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije ocenili su da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima.

Dačić je naglasio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dvojica ministara su izrazila zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou.

Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar Dačić je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

Poseta Beogradu

Ministri Dačić i Lavrov razgovarali su i o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Ruske Federacije sledeće godine kada je planirano i da ministar Lavrov poseti Beograd.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prihvatio je poziv srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine.

"Sa zadovoljstvom ću doći i unapred se radujem poseti prijateljskom Beogradu", rekao je Lavrov odgovarajući na poziv, prenosi Tas s.

On je to rekao na sastanku sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je tom prilikom istakao da Beograd očekuje da se poseta Lavrova realizuje 21. i 22. februara 2018. Godine.

Kako je Dačić rekao ta poseta posvećena je obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

Dačić je deo srpske delegacije koja prati predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lavrov u Beogradu u februaru

Izvor: Mondo, 19.Dec.2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prihvatio je poziv srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine...Foto: Ilustracija: MSP/Ognjen Stevanović.."Sa zadovoljstvom ću doći i unapred se radujem poseti prijateljskom Beogradu", rekao je Lavrov odgovarajući...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.