Dačić: Smena u skladu s ovlašćenjem

Izvor: B92, 31.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Smena u skladu s ovlašćenjem

Beograd -- Ivica Dačić kaže da je predsednik Srbije Boris Tadić postupio u skladu sa ustavnim ovlašćenjima kada je smenio načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ministar policije Ivica Dačić, koji je član Saveta za nacionalnu bezbednost, istovremeno je rekao da je na sednici tog tela konstatovano da sistem odbrane i bezbednost države nisu ugroženi i da građani nemaju razloga za brigu.

"Sigurno je da je način na koji je general Ponoš to iznosio u javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprihvatljiv, sa aspekta linije komandovanja i uopšte ustavnih nadležnosti i predsednika Republike i ministra odbrane i načelnika Generalštaba", kazao je Dačić.

"Ali, teme o kojima se govorilo su teme o kojima treba da se razgovara i vodi javna rasprava", dodao je Dačić.

Podsetimo, predsednik Srbije Boris Tadić smenio je general-potpukovnika Zdravka Ponoša sa mesta načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Do postavljenja novog načelnika Generalštaba komandu nad Vojskom preuzima general potpukovnik Miloje Miletić, dosadašnji zamenik Zdravka Ponoša, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Todorović: Smeniti i Šutanovca!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008, 17:37

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke(SRS) i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Dragan Todorović rekao je da je smena načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša nauk budućem načelniku i uopšte vojnicima da moraju da se kreću u okviru Ustava i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić smenio Ponoša

Izvor: Glas javnosti, 31.Dec.2008

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić razrešio je juče načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Zdravka Ponoša sa tog mesta. U saopštenju koje je objavljeno iz Tadićevog kabineta kaže se da je „predsednik iskoristio svoje ustavno ovlašćenje (član 112 stav 2 Ustava Republike...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.