Dačić: SPS može samo da razgovara o zajedničkom kandidatu sa SNS

Izvor: Blic, 28.Dec.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS može samo da razgovara o zajedničkom kandidatu sa SNS

SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik SNS Aleksandar Vučić želi da se kandiduje, kaže lider SPS Ivica Dačić.

- Ako Aleksandar Vučić i SNS žele da o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme. Do sada nije bilo razgovora - rekao je Dačić za TV Pink.

On je dodao da nikome ne priznaje da je favorit.

- Druga je stvar je ako Vučić želi da se kandiduje. On je lider ove koalicije i o tome možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu - rekao je Dačić, dodavši da ga ne interesuje priča o tome da on bude zajednički kandidat koalicije SNS-SPS.

On je kazao da će, ukoliko se Vučić ne kandiduje, "sve moguće sile sveta kojima se ne sviđa šta se radi ovde, i domaće, ujediniti oko toga da pobede Vučića bez učešća Vučića".

Dačić je dodao da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS-a, i da nema potrebe da se o podršci njegovoj kandidaturi izjašnjava.

Predsednički izbori treba da budu održani 2017. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.